Maak nu een afspraak op 0495 - 546882

Mondzorgcentrum Moesel, het vertrouwde adres voor vakmanschap en kwaliteit.... 

Mondhygiëniste

Tijdens uw behandeling bij de mondhygiënist, wordt uw gebit grondig gereinigd aan de hand van uw behandelplan en krijgt u uitgebreide poetsinstructies die voor u op maat zijn gemaakt. Indien u dit wenst, kunt u plaatselijk verdoofd worden tijdens de reiniging.

Mondhygiëne bij implantaten

Als in een mond implantaten (kunstwortels) geplaatst zijn, is een goede verzorging hiervan van groot belang voor het uiteindelijke succes. U bent hiermee zelf medeverantwoordelijk voor het slagen van de behandeling en een langdurig behoud.

Tandplak

Op tanden en kiezen en ook op de implantaten vormt zich voortdurend een zacht, kleverig laagje. Dit noemen wij tandplak. Tandplak bestaat hoofdzakelijk uit bacteriën die normaal in de mond voorkomen. Als deze plak niet dagelijks wordt verwijderd, ontstaat aan de rand van het tandvlees (op de overgang van tand of implantaat naar tandvlees) een ontsteking. Tandplak is ook de veroorzaker van tandbederf. Een implantaat zal geen last hebben van tandbederf, maar het tandvlees rondom het implantaat is wel gevoelig voor ontstekingen.

Tandvlees

Gezond tandvlees heeft een bleekroze kleur en ligt stevig rondom de tanden, kiezen of het implantaat. Het belangrijkste kenmerk van gezond tandvlees is dat het niet bloedt. Ontstoken tandvlees kan rood en gezwollen zijn en gaat gemakkelijk bloeden bij het poetsen of bij het gebruik van andere mondhygiënemiddelen. Ontstoken tandvlees hoeft echter niet direct tot pijnklachten te leiden. Als de tandplak wat langer aanwezig is, kunnen zich daarin agressieve bacteriën nestelen. De ontsteking bij de tandvleesrand kan zich nu in de diepte uitbreiden. Dit kan leiden tot vermindering van het houvast van tand, kies of implantaat en uiteindelijk tot definitief verlies.

Controle

Om problemen met het implantaat en het omringende tandvlees te voorkomen, is het noodzakelijk dat uw mond regelmatig wordt onderzocht door de tandarts of mondhygiënist. Bij de controle wordt gelet op: 

  • De gezondheid van het tandvlees. De mondhygiënist of tandarts voert diverse metingen uit rondom het implantaat. Hierbij wordt vooral gelet op de aanwezigheid van tandsteen en plak. Indien nodig zullen de implantaten worden gereinigd en gepolijst. 
  • De suprastructuur wordt onderzocht op mogelijke slijtage van de onderdelen en op de aanwezigheid van tandsteen en plak.
  • Prothesehygiëne. Uw prothese wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van plak en tandsteen en indien nodig gereinigd.
w

Spoeddienst

0495 460 765 

Gezondheidsinformatie

Ivoren Kruis

Openingstijden

Maandag t/m donderdag:

08:00 - 11:30 uur
13:00 - 17:00 uur

Vrijdag:
08:00 - 12:00 uur

Privacy Policy

Adres

Mondzorgcentrum Moesel
Christinelaan 12
6006 CJ Weert

Contactgegevens

0495 - 546882
Info@mondzorgmoesel.nl

Mondzorg Moesel, alle tandheelkundige specialisaties onder één dak!