Maak nu een afspraak op 0495 - 546882

Mondzorgcentrum Moesel, het vertrouwde adres voor vakmanschap en kwaliteit.... 

Tandprothetiek

De tandprotheticus is dé expert voor het aanmeten en vervaardigen van protheses die uit de mond zijn te nemen. Of het nu gaat om een volledig kunstgebit, een gedeeltelijke-, of frameprothese of een overkappingsprothese op wortels of implantaten.

Als tanden en/of kiezen geheel of gedeeltelijk worden verwijderd, vervangt een gebitsprothese het oude gebit. Het vervaardigen van een goed passende gebitsprothese vergt tijd en vakmanschap. Een loszittende gebitsprothese is niet alleen lastig met praten en eten, maar kan eveneens pijnlijk zijn. Mondzorg Moesel biedt twee oplossingen: een klikgebit en een schroefgebit.

Klikgebit

Een klikgebit is vergelijkbaar met een reguliere gebitsprothese. Het grote verschil is dat een klikgebit wordt vastgeklikt op doorgaans twee, vier of zes implantaten. Hierdoor zit het muurvast. U zult geen last ervaren van vervelende drukplekken en kunt weer pijnloos kauwen.

Schroefgebit

Een schroefgebit, ook wel vaste brug genoemd, is in tegenstelling tot een klikgebit niet uitneembaar. De prothese wordt verankerd op zes tot tien implantaten. Voordeel van het schroefgebit is dat de prothese niet voorzien is van een gehemelteplaat, waardoor u uw oorspronkelijke smaakgevoel behoudt. Een schroefgebit sluit in de regel exact aan op het tandvlees en is esthetisch gezien de mooiste oplossing.

Onderhoud prothese en implantaten

‘s Nachts kunt u de prothese het beste bewaren in een afgesloten bakje met een paar druppels water. De prothese droogt op deze manier niet uit. Het bewaren in een bakje gevuld met water zorgt ervoor dat er zich alleen maar meer kalk afzet op de prothese. Wij raden dit dan ook af. In het speeksel kunnen stoffen voorkomen die bij bepaalde personen snel zullen leiden tot tandsteenvorming (kalkafzetting) op de implantaten. Wij adviseren u in dit geval eenmaal per week met verdunde tafelazijn (één deel azijn op één deel water) te gaan poetsen of spoelen. 

Ook op de prothese kan tandsteen afgezet worden. Door in die gevallen de prothese ‘s nachts in verdunde tafelazijn te bewaren kunt u het tandsteen er mogelijk wat gemakkelijker afborstelen. Poetsen met verdunde tafelazijn wordt alleen geadviseerd bij mensen die zowel in de boven- als onderkaak geen eigen tanden en kiezen meer hebben. 

U moet niet alleen uw prothese reinigen. Ook het slijmvlies van de kaken waar de prothese op rust hoort u te reinigen. Reinig eenmaal per dag het slijmvlies met een zachte borstel. Poets ook het verhemelte en de bovenzijde van de tong mee. U kunt hierbij een beetje tandpasta als reinigingsmiddel gebruiken. Daarna de mond met water uitspoelen.

w

Spoeddienst

0495 460 765 

Gezondheidsinformatie

Ivoren Kruis

Openingstijden

Maandag t/m donderdag:

08:00- 11:30 uur
13:00 - 17:00 uur

Vrijdag:
08:00 - 12:00 uur

Privacy Policy

Adres

Mondzorgcentrum Moesel
Christinelaan 12
6006 CJ Weert

Contactgegevens

0495 - 546882
Info@mondzorgmoesel.nl

Mondzorg Moesel, alle tandheelkundige specialisaties onder één dak!