Maak nu een afspraak op 0495 - 546882

Mondzorgcentrum Moesel, het vertrouwde adres voor vakmanschap en kwaliteit.... 

Kindertandheelkunde

Het is belangrijk dat uw kind tijdig naar de tandarts gaat. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar voorkomt ook angst op latere leeftijd. Aangeraden wordt daarom om uw kind al vóór de tweede verjaardag mee te nemen naar de tandarts. U kunt uw kind meenemen tijdens uw eigen halfjaarlijkse controle. Zo ziet uw kind dat u zelf ook in de stoel ligt en dat er niets vervelends gebeurt.

Sealen

In de kauwvlakken zitten vaak diepe en smalle putjes. Typische broeihaarden voor bacteriën en voedselresten. De haren van de tandenborstel kunnen deze plaatsen vaak moeilijk bereiken. Om het risico op gaatjes te voorkomen, kan onze tandarts of mondhygiëniste ervoor kiezen om dat gedeelte van het gebit te sealen. Betreffende putjes en groeven worden afgedekt met een dun laagje kunststoflak. De lak kan transparant of geel zijn en gaat enkele jaren mee.

Sealen gebeurt veelal bij kinderen, kort nadat de blijvende kies helemaal is doorgebroken. De kans op gaatjes is dan immers het grootst. De kiezen worden eerst goed gereinigd. Om de lak goed te laten hechten, ruwt onze tandarts of mondhygiëniste de putjes en groeven op met een zure vloeistof of gel. Als de kiezen droog zijn, wordt de lak met een instrument of kwastje aangebracht. Een lamp die blauw licht geeft, zorgt ervoor dat de lak goed uithardt. De behandeling is volledig pijnloos.

Tandenpoetsen met uw kind

U begint met het poetsen van de tanden vanaf het moment dat het eerste tandje is doorgebroken. Tot 2 jaar kunt u het gebit éénmaal per dag poetsen en vanaf 2 jaar tweemaal per dag. Dit kunt u het beste doen door zelf achter uw kind te gaan staan en zijn hoofd op uw hand te laten rusten. De allerkleinsten kunnen het best liggend op de commode gepoetst worden. Gebruik een kleine tandenborstel met zachte haren en doe daar een klein bolletje tandpasta op. Maak zachte, masserende bewegingen over zowel de tanden als het tandvlees.

Als uw kind ouder wordt, kunt u uw kind meer eigen verantwoordelijkheid geven door het gebit zelf te laten poetsen. Tot 10 jaar is het wel belangrijk om het gebit, minstens eenmaal daags na te poetsen, bij voorkeur ‘s avonds. Ook daarna is het belangrijk om het tandenpoetsen regelmatig te controleren en te begeleiden.

w

Spoeddienst

0495 460 765 

Gezondheidsinformatie

Ivoren Kruis

Openingstijden

Maandag t/m donderdag:

08:00- 11:30 uur
13:00 - 17:00 uur

Vrijdag:
08:00 - 12:00 uur

Privacy Policy

Adres

Mondzorgcentrum Moesel
Christinelaan 12
6006 CJ Weert

Contactgegevens

0495 - 546882
Info@mondzorgmoesel.nl

Mondzorg Moesel, alle tandheelkundige specialisaties onder één dak!